Decolorarea parului – sfaturi și mijloace de protecție

Decolorarea părului (sau изрусяване) – este o procedura care modifică structura parului, distruge naturale, pigmenți și proteine de keratina. Această procedură se realizează înainte de vopsire pentru o mai bună interacțiune a parului cu vopsea sau pentru a ajunge la blond foarte deschis-blond culoare.

Am de ARLEN.RU noi credem că, în viitorul apropiat, oamenii de stiinta vor изобретят absolut inofensiv mod de decolorare a parului. Și în timp ce acest lucru se întâmplă, vă vom spune ce știm despre обезцветяването și să vă oferim câteva eficiente metode pentru a restabili parul dupa procedura.

 

Ce se întâmplă cu părul în timpul de decolorare

 

Обезцветяването se efectuează cu ajutorul peroxidului de hidrogen (peroxid de hidrogen), care pătrunde în interiorul firului de păr, prin amoniac: se deschide de protecție люспички parului (кутикулите) și eliberează calea pentru peroxid.

Shell parul este format din proteine de keratina și de melanina – pigmentul parului, care determină culoarea parului. Sub expunerea la substanțe alcaline, care sunt conținute în vopsea pentru păr, пероксидът se dezintegrează până la apă și oxigen. În timpul de reacție se distrug moleculele de pigment și de culoarea parului dispare. În loc de melanina rămân molecule de oxigen, care apoi sunt înlocuite cu molecule оцветяващото substanță vopsea.

Оголените, deschise de amoniac люспички „bumper” fir de păr, nu se închid înapoi. Deci apa se evaporă prin ele și coji de păr se usucă complet. Părul își pierd volum, stralucire si vitalitate.

 

Cum de a reduce daunele de la обезцветяването

 

 1. Водородният de peroxid de hidrogen este un oxidant puternic, care în concentrații mari este capabil de a provoca arsuri de păr. În coafor обезцветяването se efectuează de către specialiști, care exact calculează procentul de soluție. Dacă обезцветявате la domiciliu, se adaugă într-o soluție de peroxid de câteva picături de amoniac (o picătură la fiecare 10 ml). El accelerează separarea oxigenului activ în timpul o reacție chimică, și veți preveni arderea. Cu ajutorul lui обезцветяването va deveni mai rapid.

 

 1. Cu o săptămână înainte de обезцветяването nu face nici utile, măști și alte tratamente. Ei vor fi suficient de par cu nutrienti, dar reacția de alocare de oxigen va fi imprevizibil.

 

 1. Aplicați peroxid cu ajutorul unui pieptene de lemn, ale căror rotițe au fost омотани cu bumbac, înmuiată într-o soluție. Deci, acid uniform se va răspândi în creastă, fără aglomerarea într-un singur loc și posibilitatea de a provoca mari daune.

 

 1. Cu câteva zile înainte de procedura nu spălați-vă părul. Se reface stratul protector de lipide (grasimi) pe suprafața fiecărui fir de păr. Pentru a preveni eventualele arsuri și va asigura щадене de păr.

 

 1. Pentru a curăța pielea de-a lungul circuitului космената calota vaselina sau foarte gras crema. Este, de asemenea, va oferi o protecție suplimentară împotriva arsurilor și a pielii.

 

 1. Daca parul tau este gros, pentru a schimba culoarea avea nevoie de 8-10% soluție de peroxid. Dacă este subțire și uscat – limita de până la 4%. În фризьорските saloane sunt folosite și la concentrații mai mari (20,30,40%), dar vă recomandăm în condiții de casă, pentru a nu-și asuma riscuri.

 

 1. Puteți utiliza și un sistem profesional pentru a proteja și de a restabili parul uscat mod. Este nano-tehnologia sub formă de sine stătătoare de ingrediente active care refac link-uri sparte în păr în timp chimice de tratament și apoi.

 

De îngrijire a părului, după limpezire

 

 1. Pentru a restabili molecular de legătură în firul de păr și de a activa producerea de keratina, în termen de o lună după decolorare, se recomandă de a folosi sampoane profesionale speciale ибалсами. În componența acestor produse conțin cheratină.

 1. Este recomandabil de a vizita un salon de înfrumusețare și de a face uncurs complet de recuperare a parului. Specialiștii să se aplice speciale capsule, va oferi potrivite măști și geluri pentru îngrijire, având în vedere tipul si culoarea parului. O altă opțiune este de laminare. În timpul procedurii de păr „print” pentru a menține umiditatea și substanțele nutritive din ea.

 

 1. Neapărat corect spălați-vă părul: folositi un sampon pentru par vopsit, aplicați-l doar pe rădăcini și numai cu масажиращи mișcări, nu frecați părul să se usuce, clătiți cu nu foarte cu apă caldă (35-40 grade).

 

 1. Sfat clasic pentru toate притежателки pe părul uscat, utilizați cât mai puține mijloace pentru montare, nu se usucă părul cu un uscător de până la sfârșit, rândul său, și produse, pentru a reduce daunele de la o temperatură înaltă.

 

 1. Când restaurați обезцветените de păr, nu trebuie să uităm възстановяващите masca. Acestea vor contribui la o recuperare mai rapidă, iar ei se vor transforma în material de construcție.

 

 1. Este bine umezit uscate din peroxid de păr șampoane, măști, balsamuri cu uleiuri naturale: aloe vera, uleiul de ricin, brusture, urzica, ulei de măsline.